Tips ntuk menjawab panggilan telefon



Sebenarnya cara menjawab telefon yang kita amalkan adeaah salah…dan kebanyakannya sama. sahaja..terfikirkah anda untuk menjawab dengan jawapan yang betul. Jadi disini kita akan cuba ntuk menukarkan jawapannya (tak der boring sangat lebih² lg kalo yang kerjanya memang menjawab telefon).

1. Soalan: haloo, may i speak to bedah please?
Jawapan: maaf.sini bukan balai polis.

2. Soalan: haloo, siapa disana?
Jawapan: ntah. saya kat sini,mana la saya tau sapa kat sana..

3. Soalan: haloo, boleh saya bercakap ngan bapak awak?
Jawapan: nak cakap cakap je ler. buat ape tanye saya.

4. Soalan: haloo, boleh sambungkan ke nombor 323?
Jawapan: maaf cik,nombor tak boleh disambung,hanya boleh dicampur.

5. Soalan: haloo, mak ade rumah?
Jawapan: mak takde rumah.bapak ade pasal rumah ni bapak yang beli.

7. Soalan: boleh saya bercakap ngan siti?
Jawapan: maaf.nombor yang anda dail tidak mahu memberikan perkhidmatannya… terima kasih.

8. Soalan: haloo, tolong panggilkan samad. saya nak bercakap dengannya.
Jawapan: sila panggil sendiri.saya sibuk.maaf

9. Soalan: halloo… …
Jawapan: haloo. pusat sakit mental disini. anda ingin mendaftar?

10. Soalan: haloo, saya nak tumpang bertanya…
Jawapan: maaf. ini bukan kaunter pertanyaan.

11. Soalan: haloo, betul ke ini nombor 3234412?
Jawapan: sila dail sekali lagi. kalau saya masih menjawab betul le tu.

12. Soalan: assalammualaikum…
Jawapan: waalaikummussalam..(tupp!..terus letak tepon.salam kite wajib jawab)

p/s : kalo suke post ni sila 'like' , komen N follow skali blog ni..tq.. 

4 comments:

  1. muahahaha... zalim betul cara nie. haha

    ReplyDelete
  2. hihihi.. best jugak tu.. bab2 keje gila ni sy mmg sukabt.. hobilah katakan!

    suka dgn entryni..

    love it!

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...