Korang ni ‘workaholic’ a.k.a kaki kerja ker..?


Entry Mr.Stef kali nih sesuai ntuk korang yang dah berkerjaya..kalo korang belum ader kerjaya sendri pon still boleh bace entry nih gak..heh. So hopefully korang dapat jawab soklan2 yang cam besh jer kat bawah nihh..n then pastu korang judge sendri laa samader korang nih jenis yang workaholic@x..


1.       Diatas meja tempat keje korang ada segelas air..korang rase  air dalam gelas tuh..

a.       Masih penuh.                         Korang gi trus ke soklan 6 (p/s: jangan belok2)
b.      Dah tinggal separuh penuh.     Korang gi  ke soklan 2

2.       Pada pandangan korang laa..matahari terbit lebih cantik kalo dekat kawasan..

a.       Gunung.           Korang gi trus ke soklan 8 (p/s: jangan belok2)
b.       Pantai.             Korang gi ke soklan 3

3.       Antara 2 abjad nih, korang pilih yang maner..

a.       w.                    Korang gi trus ke soklan 8 (p/s: jangan belok2)
b.       g.                     Korang gi ke soklan 4

4.       Wargghh tension,runsing N x puas ati..korang slalunyer akan berkongsi ngan sekurang2 nyer ngan 2 orang kawan korang..

a.       ya.                  Korang gi trus ke soklan 10
b.       tidak.              Korang gi trus ke soklan 11

5.       Korang mempunyai kad nama N sentiasa bawak  ke maner2..

a.       ya.                  Korang gi trus ke soklan 9
b.       tidak.              Korang gi trus ke soklan 7

6.       Korang ngah on the way nak masuk hotel N then korang Nampak sepasang couple dekat pintu utama hotel..korang rase..

a.       Diorang baru nak keluar dari hotel tuhh..Korang patah balik ke soklan 5
b.      Diorang baru nak masuk hotel..              Korang gi ke soklan 7

7.       Antara 2 nih korang lebih suka ngan..

a.       saham.                         Korang gi trus ke soklan 9
b.       dana.                           Korang gi trus ke soklan 10


8.       kalo dapat jadi binatang..heh..korang pilih yang maner..?

a.       kucing.                         Korang patah balik ke soklan 7
b.       arnab.                          Korang patah balik  ke soklan 4

9.       Usul korang yang cam besh tuhh ditolak oleh majikan..aper korang akan buat..?

a.       Lantang bersuara.                    Korang gi trus ke soklan 12
b.       Buat bodo2 jer.                       Korang gi trus ke soklan 13
10.   Time korang jalan tetibe ader orang telah pijak kasut@kaki korang..aper tindakan korang..?

a.       Pijak kaki@kasut orang tuh sampai hancusss.. Korang gi trus ke soklan 13
b.      Menahan sakit sambil tunjuk muke stim..          Korang gi trus ke soklan 14 

11.   Ader orang@pihak len memburuk2 korang punyer company..aper tindakan korang..?

a.       Mempertahankan name bek company korang ngan  bermati2an..Korang gi trus ke soklan 14 
b.       Join sekaki memburukkan name company..      Korang gi trus ke soklan 15

12.   Mempercayai ramalan horoskop..?

a.       Percaya                         kategori 1
b.       Tak percaya                  kategori 2

13.   Shopping..?

a.       Suker..                           kategori 2
b.      Tak suker..                     kategori 3

14.   Colour puteh dalam pandangan korang..?

a.       suci..                               kategori 4
b.      Mudah kotor..                 Korang gi trus ke soklan 15

15.   Ader orang suruh korang pakai baju colour merah..?

a.       Ikut cakap orang tuh N pakai baju kaler merah..  kategori 5
b.       Lantak aku laa nak pakai baju kaler pun..            kategori 4



Kategori 1hamba abdi majikan (indeks workaholic 99%)

Korang menghabiskan banyak masa dalam keja..takder hiburan len bagi k orang selain dari keja korang yang cam besh tuhh..takder luangkan masa berkualiti ntuk family N rakan2 korang..anggap hidup nih adalah ntuk bekerja semata2..

Kategori 2 – pekerja yang letih (indeks workaholic 75%)

Korang nih jenis yang suke bekerja sampai letih..begitu takutkan kesunyian..suke ajak kawan2 gi berhibur pas abih waktu keje..1 hari korang adalah hari yang penuh dengan aktiviti..

Kategori 3 – bekerja demi sesuap nasi (indeks workaholic 55%)

Korang nih jenis yang regular err.. snang cakap jenis yang normal laa..korang takkan paksa diri ntuk kerja lebih dari 8 jam sehari..tak suke keje lebih masa..majikan tak berape suke ngan sikap korang nih..

Kategori 4 – kerja ikut 'angin' (indeks workaholic 45%)

Kerja korang akan jadi bagus jika emosi orang dalam keadaan yang baik N stabil..tapi bile emosi korang tak stabil, hasil keje korang jadi cam hampeh..korang sanggup buta kerja sampai lebih masa bila korang betul2 fokus ngan keje korang tapi bila korang tak suke ngan keje tuh korang akan sering ponteng keje N menyusahkan rakan sekerja korang..

Kategori 5 – bekerja ntuk bersosial (indeks workaholic 33%)

Bagi korang bekerja bukan semata2 ntuk mendapatkan wang..korang nih takder pandangan sebenar tentang kerja..korang bekerja adalah semata2 ntuk bersosial ngan rakan sekerja korang..slalu nyer korang nih dari golongan yang berada..

kalo suke post ni sila 'like' , komen N follow skali blog ni..tq..\(^_^)/

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...